Ξηροί καρποί - Τα αμύγδαλα
Η ομάδα του titroo ανέβασε το άρθρο πριν 3 years

Από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς των Ελλήνων, τα αμύγδαλα. Προέρχονται από τις αμυγδαλιές, αυτα τα πανέμορφα δέντρα τα οποία σηματοδοτούν την έλευση της άνοιξης. Υπάρχουν δύο ποικιλίες τα γλυκά και τα πικρά.Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή ενέργειας και μιά υγιεινή ,θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή η οποία δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας.

almond-tree-1256635


Μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, οι έρευνες δείχνουν ότι :

  1. ενισχύουν την υγεία και τη δύναμη των οστών, λόγω του ασβέστιου, του κάλιου, του μαγγάνιου, του φώσφορου και του μαγνήσιου που περιέχουν.
  2. ενισχύουν την εγκεφαλική εγρήγορση και διατηρούν σε καλά επίπεδα τη λειτουργία της μνήμης. Προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις βλαπτικές λειτουργίες των ελεύθερων ριζών και αυξάνουν την παραγωγή χημικών του εγκεφάλου όπως είναι η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη ,λόγω των υγιών λιπαρών – πολυακόρεστα λυπαρά οξέα - , του ψευδάργυρου,της βιταμίνης Ε και Β6 που περιέχουν.
  3. βοηθούν στη διατήρηση του Ζαχάρου σε υγιή επίπεδα χάρις στα υγιή λιπαρά ,τις βιταμίνες ,τις φυτικές ίνες  και τα μέταλλα ,τα οποία συμβάλλουν στη ρυθμιση της απορρόφησης και της επεξεργασίας  της γλυκόζης του αίματος.
  4. ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος ,βοηθόντας στην αντικμετώπιση φλεγμονών που εμφανίζονται στις αρτηρίες με τα υγιή λιπαρά οξέα και τη βιταμίνη Ε.
  5. Τα αμύγδαλα είναι πηγή ωφέλημων συστατικών και όπως όλοι οι ξηροί καρποί πρέπει να φυλάγονται σε μέρος ξηρό και δροσερό ,γιατί η υγρασία τους κάνει να μουχλιάζουν και η ζέστη τους κάνει να ταγκίζουν και αλλοιώνουν τη γεύση τους.
  6. Τα αμύγδαλα μας παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες  σε θερμίδες ,για αυτό καλό είναι να διατηρούμε το μέτρο στην κατανάλωσή τους.

φιλικά,

Γράψτε μας παρατηρήσεις!
Στείλε το!